Muutosvastarinta tuntuu kehossa

Mulla on ollu tänään pää kipee koko päivän, tiiän mistä se johtuu. Yleensä mun pääkipu johtuu siitä etten oo juonu tarpeeksi vettä. Tänään päänsärky jysähti muutosvastarinnan mukana. Mun työssä törmään koko ajan toisten ihmisten muutosvastarintaan, sehän selvä, kun kerran identiteettityön parissa pyöritään. Muutos on pelottavaa, koska siihen liittyy totutusta luopuminen ja uuden vastaanottaminen.

Mä oon ihmisenä tosi herkkä ja hengähdän kiitollisena kun ajattelen että onneksi nykyään ymmärrän jotain oman kehollisuuden päälle. Aina näin ei oo kuitenkaan ollu. Oon ollu ihmisenä aina rohkea eikä riskien ottaminen oo pelottanu. Se ei kuitenkaa tarkota, etten olis muutosvastarintaa kehossani tuntenu, vaikka olisinkin ollu muutoksessa messissä.

Mä yleensä reagoin kehollani etenkin lapojen alueella. Kuormittavat tilanteet jysähtää lapoihin, olo on sellainen että täytyis vähintäänkin päästä johonkin niksauttajalle. Niksauttajalle en kuitenkaan mee vaan putsaan kehon tukkoisuuksia hengittämällä. Ja uskokaa pois, se toimii!

Tänään mun muutosvastarinta liittyi mun yrityksen toimintaan. Lisäsin omille nettisivuille uuden palvelun, slow travelling. Slow travelling meinaa sitä että pitäs alkaa puhuu englantia. Tää asia tuli ekan kerran esille jo syksyllä, jolloin mulla oli vielä täysi kielto päällä, miten ihmeessä mä saisin selitettyä niin abstrakteja asioita vieraalla kielellä, kun se välillä on haastavaa omalla äidinkielelläkin. Siemen kuitenkin jäi itämään, onhan valokuvat ja valokuvaaminen universaali kieli ja ihmiset kamppailee ittensä kans myös maapallon toisella puolella. Mua alkoi niin houkuttaa sana ”slow”, etten voinu enää pidätellä vaan annoin sen sujahtaa ulos, jonka kautta syntyi uusi sivu nettisivuille, jossa kerron tarkemmin tuosta palvelusta. 

Kun painoin ”julkaise” nappia, lavat meni tukkoon välittömästi, tunsin kuinka tukkoisuus hiipi myös hartioihin, niskaan ja lopulta päähän. Tuntui ahdistavalta, mutta onneksi tiedostin heti mistä on kyse. Ihan nauratti, että itse teet omilla ehdoilla pienen askeleen muutosta kohti, haluat sitä ja samaan aikaan vedät koko kropan sillä tukkoon. Voin vaan kuvitella mitkä fiilikset käy kropassa ennen ku eka enkunkielinen setti alkaa. =D

Pihalla hengitellessä ajattelin muutosvastarintaa, kuinka keho onkaan viisas. Sehän on ihan tutkittu juttu, että muutos pelottaa ja muutosvastarinta pulpahtaa esille todella nopeasti ensimmäiset kerrat jo ekan minuutin aikana. Ajattelin omaa historiaa kehollisuuden suhteen, haastavia parisuhteita, nuoruutta, elämänmuutoksia ja kaikkea sitä tuskaa jota oon tuntenu ja kuljettanu mun kehossa. Kuinka paljo energiaa mulla onkaan valunu hukkaan ja vaan sen takia kun en oo sitä tunnistanu enkä tietenkään oo osannu sitä purkaakaan.

Jos kuulostelet omaa elämää, mikä siinä tuntuu haastavalta? Jos itessä mikään ei haasta, mieti mikä ärsyttää ja herättää tunteita muissa ihmisissä ja sen jälkeen ota peili kauniiseen käteesi. <3 Muutosvastarinnan takana on monesti pelko, joka voi olla kuoren takana piilossa. Huomioi myös positiivisia ja toivottuja asioita, myös niihin liittyy muutosvastarinta. Mitä sinä kerrot itselle kun keho alkaa reagoida vai vedätkö edessä olevan kuoren vaan tiukemmin eteesi? Että ei ainakaan tartteis pysähtyä, koska joo, onhan se väliin pelottavaa. Kun keho reagoi, haetko syyllistä ulkopuolelta toisista ihmisistä vai alatko porskuttamaan kovempaa,  joka kuitenkin jossakin vaiheessa alkaa väsyttämään. Osaatko pysähtyä keskellä arkea ittesi ja kehosi äärelle, kuulla ja kunnioittaa sitä? 

Kehon tuntemukset on Sinun kehon tuntemuksia, samoin sun tunteet on Sun. Tee valinta ja ala kuunnella sun kehoa, jos et sitä vielä tee. Jos saat jonkin haastavan fiiliksen kiinni, mieti omaa kehoa niin kuin se olis piirretty paperille, jos sun pitäis värittää se kohta missä kohdassa tuo fiilis kehossasi tässä tilanteessa tuntuu, mikä se olisi? Keinoja kehon kuorman purkamiseen löytyy kyllä, pitää vaan löytää ne omat ja toimivimmat vaihtoehdot itselle.

Lopuksi vielä haaste sinulle: Mitä kovempaa juokset, sitä enemmän hidasta. Mitä enemmän puhut, sitä enemmän nauti hiljaisuudesta. Mitä enemmän tykkäät olla toisten seurassa, sitä enemmän kunnioita omaa tilaasi. Haaste on tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön, myös silloin ku on kiire, ei sitku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *